Met de app ‘Meld een vermoeden’ kunnen bewoners en ondernemers meldingen of signalen insturen over (mogelijke) ondermijning in Vlaardingen. De gemeente ontvangt de melding en behandelt deze vertrouwelijk. Let op: Dit kan ook anoniem, maar dan kan de gemeente geen terugkoppeling geven over uw melding en bij vragen geen contact opnemen.


Ondermijnende criminaliteit
Ondermijning tast de veiligheid, de leefbaarheid en het maatschappelijke klimaat aan. Ondermijning betekent de vermenging van de onder- en de bovenwereld. Criminele organisaties maken vaak gebruik van legale voorzieningen (bijvoorbeeld: vergunningen of uitkeringen) uit de bovenwereld. De criminele organisaties zijn uit op macht, aanzien en geld. Voorbeelden van ondermijning komen dagelijks in het nieuws. Denk aan drugshandel, witwassen of fraude. Het is een maatschappelijk probleem dat ons allemaal raakt.


In deze video wordt uitgelegd hoe het werkt.


Downloaden
De app ‘Meld een vermoeden’ is te downloaden via de App Store (iPhone) en de GooglePlay Store (Android). Wanneer er in de app om een code wordt gevraagd, geef dan de 4 cijfers van uw postcode in.

Tags

Comments are closed

X