Anabolen, hennepkwekerij en tientallen karpers gevonden bij inval sportschool Vlaardingen

 
Tijdens een controle in een pand op industrieterrein Vettenoord in Vlaardingen heeft de politie een grote hoeveelheid anabolen aangetroffen. In hetzelfde pand vonden de controleurs ook nog een wietkwekerij met honderden planten en een stuk of vijftig karpers. Burgemeester Wijbenga heeft het pand met spoed gesloten voor drie maanden.
 
In het gebouw waar de goederen werden aangetroffen zit een sportschool. Volgens de gemeente werd daar “een handelshoeveelheid verboden stimulerende middelen en attributen voor de krachtsport aangetroffen.” Er is een verdachte aangehouden.
 
Bij een ander bedrijf in hetzelfde pand vond de politie een wietkwekerij met “200 tot 400 hennepplanten”. Ook hier werd een verdachte aangehouden. In een andere ruimte stond een bak met ongeveer 50 karpers.
 
Omdat er stroom werd gestolen, heeft Stedin de stroomvoorziening van het pand gedeeltelijk afgesloten. Gedeeltelijk, omdat de vissen het anders niet overleven. Die blijven voorlopig in de bak zwemmen, totdat de eigenaar gevonden is. Die moet dan een ander thuis voor de vissen vinden.
 
Drie andere bedrijven gecontroleerd
 
Drie andere bedrijven kregen ook de controleurs over de vloer. Een garagehouder die een wapenstok onder de toonbank had liggen kreeg een boete. De stok is in beslag genomen en hij kreeg een waarschuwing voor het niet bijhouden van het Digitaal Opkopersregister. Ondernemers moeten daarin alle aangekochte goederen bijhouden.
 
Bij een andere garagebedrijf werden kentekenplaten door de politie inbeslaggenomen. Bij het derde bedrijf was alles in orde. Burgemeester Wijbenga was tevreden met de resultaten van de actie: “Deze controle laat zien hoe belangrijk het is om er bovenop te zitten. Dankzij de regelmatige controles zijn al meerdere twijfelachtige bedrijven vertrokken.”
 
Bron:
Rijnmond
 
Tags

Comments are closed

X