Anabolen, hennepkwekerij en tientallen karpers gevonden bij inval sportschool Vlaardingen

 
Tijdens een controle in een pand op industrieterrein Vettenoord in Vlaardingen heeft de politie een grote hoeveelheid anabolen aangetroffen. In hetzelfde pand vonden de controleurs ook nog een wietkwekerij met honderden planten en een stuk of vijftig karpers. Burgemeester Wijbenga heeft het pand met spoed gesloten voor drie maanden.
 
In het gebouw waar de goederen werden aangetroffen zit een sportschool. Volgens de gemeente werd daar “een handelshoeveelheid verboden stimulerende middelen en attributen voor de krachtsport aangetroffen.” Er is een verdachte aangehouden.
 
Bij een ander bedrijf in hetzelfde pand vond de politie een wietkwekerij met “200 tot 400 hennepplanten”. Ook hier werd een verdachte aangehouden. In een andere ruimte stond een bak met ongeveer 50 karpers.
 
Omdat er stroom werd gestolen, heeft Stedin de stroomvoorziening van het pand gedeeltelijk afgesloten. Gedeeltelijk, omdat de vissen het anders niet overleven. Die blijven voorlopig in de bak zwemmen, totdat de eigenaar gevonden is. Die moet dan een ander thuis voor de vissen vinden.
 
Drie andere bedrijven gecontroleerd
 
Drie andere bedrijven kregen ook de controleurs over de vloer. Een garagehouder die een wapenstok onder de toonbank had liggen kreeg een boete. De stok is in beslag genomen en hij kreeg een waarschuwing voor het niet bijhouden van het Digitaal Opkopersregister. Ondernemers moeten daarin alle aangekochte goederen bijhouden.
 
Bij een andere garagebedrijf werden kentekenplaten door de politie inbeslaggenomen. Bij het derde bedrijf was alles in orde. Burgemeester Wijbenga was tevreden met de resultaten van de actie: “Deze controle laat zien hoe belangrijk het is om er bovenop te zitten. Dankzij de regelmatige controles zijn al meerdere twijfelachtige bedrijven vertrokken.”
 
Bron:
Rijnmond
 
Tags

Comments are closed

Twitter

- July 26, 2022

Onze nieuwsbrief van Juli is nu te bekijken.... https://t.co/tBJhwIwTYE https://t.co/7HZ05dbey6
h J R

- May 19, 2022

Vanavond is het zover: onze BBB. Komt u ook? Food Innovation Academy https://t.co/3ur4wUUyqk #netwerken #vlaardingen #grootvettenoord https://t.co/98ZMtQ38T5
h J R

- May 3, 2022

Save the Date: 19 mei Business Buurt Borrel! https://t.co/F5u0Cz9XkW https://t.co/8WZYosKhib
h J R

- April 8, 2022

19 mei is het eindelijk weer zover: OGV Business Buurt Borrel! Dit keer zijn wij te gast bij Food Innovation Academy. Gevestigd als ondernemer aan de Arij Koplaan of Industrieterrein Groot Vettenoord? Kom dan zeker langs! * registratie verplicht https://t.co/GI2NUgJZml
h J R

- March 7, 2022

Beste ondernemer, De uitslag van de stemming is inmiddels bekend. Wij hebben deze zowel via onze nieuwsbrief als via de e-mail met u gedeeld. Link naar onze nieuwsbrief: https://t.co/E4EKvlQ6Up] Namens bestuur Ondernemersvereniging Groot Vettenoord https://t.co/hjMi6RdvQO
h J R
X